Николай Михайлов: Със сигурност съм повече мразен в България

Вратарят на Левски Николай Михайлов говори за семейните традиции във фамилията му по повод Никулден. 33-годишният страж се върна и към своите периоди зад граница. Михайлов разкри, че държи близо до себе си икона на Св. Николай Чудотворец.

"Наистина Никулден в нашето семейство е на почит. Обръщаме му много внимание. Събираме се обикновено най-близките, както и за Коледа и Нова година. Баща ми по принцип къса люспа от шарана. Опитваме се да възпитаваме децата да уважават традициите. Аз съм доста класически тип относно суеверията, имам си ги. Държа една икона на Св. Николай Чудотворец, която винаги е в моя несесер. Уважаваме празниците, аз често ходя на църква, въпреки че много неща се говорят за моето семейство. 

Също така стъпвам с десния крак винаги на терена. Но естествено няма гаранции, понякога се получава, понякога – не, но не трябва да спираш да си правиш въпросните суеверия. Започнах с номер 88, тъй като любимият ми вратар е Джанлуиджи Буфон, но не тръгнах много добре с него. В Нидерландия исках да взема номер 1, но нямаше как и затова реших да нося номер 13. Спечелих всичко възможно там, общо смених шест държави. Във Верона не ми провървя, там бях с огледалното 31 и не се получиха нещата. 

21 Tренировка на националите преди мача с Украйна

Според мен нещата опират до характер, със сигурност съм повече мразен в България. Харесват ме феновете на Левски. Цялото ми семейство е от тук. За мен обичта на феновете е достатъчна. Аз съм си непукист, наясно съм, че хорската злоба е голяма. Аз отдавна не плащам данък обществено мнение", каза Николай Михайлов в предаването "На кафе". 

Още от БГ Футбол

Виж всички