Донарума: Златан ми даде тласъка, който ми липсваше

Донарума: Златан ми даде тласъка, който ми липсваше

Стражът на Пари Сен Жермен Джанлуиджи Донарума говори за помощта, която нападателят Златан Ибрахимович му е оказал за неговото развитие, докато двамата бяха съотборници в Милан.

Златан е много важен за мен и ще остане голяма част от моя живот. Станах по-зрял и прогресирах доста след неговото пристигане в Милан, и то не само във футболен аспект. Той ми даде този тласък, който ми липсваше. Той има тези упоритост и сила, които извличат най-доброто от теб. Дори когато Ибра казва нещо, което ти се струва грубо, то е с цел да те накара да дадеш още повече от себе си. Отначало може да ти е трудно с всичко това и да кажеш: „Мама миа, Златан!“ Но бързо ще разбереш, че това е за твое добро. За целия отбор беше важно, че той е на наша страна“, коментира Донарума в интервю за „Франс Футбол“, след като получи наградата „Лев Яшин“ за най-добър вратар през годината.

В интервюто си за „Кориере дела сера“ отпреди няколко дни самият Ибрахимович изрази увереност, че Донарума е могъл да остане в Милан. „Джиджо е страхотен вратар. Ако му бяха дали това, което искаше, той щеше да остане в Милан. Сега той трябва да се бори, за да бъде титуляр в ПСЖ. Джиджо обаче е по-силният“, заяви Златан тогава.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти