Гледай на живо

Очаквайте: Тобиас Хайнц с награда от спортните журналисти за отличното представяне в Дербито

НКП към Хубчев: Едва ли искате да останете в историята като човекът, довел Левски до фалит

От Националния клуб на привържениците на Левски (НКП) публикуваха отворено писмо до бившия старши треньор на "сините" Петър Хубчев. Припомняме, че преди дни изпълнителният директор на столичани Иво Ивков разкри, че клубът трябва да плати на Хубчев и неговия екип неустойка в размер на 800 000 лева. Феновете призоваха наставника да намали изискуемата сума, тъй като "едва ли би искал да остане в историята като човекът, довел Левски до фалит".

Ивков разочарован от Хубчев: С чужденците, минали през Левски, не сме имали такъв случай
Ивков разочарован от Хубчев: С чужденците, минали през Левски, не сме имали такъв случай

"ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПЕТЪР ХУБЧЕВ 

Господин Хубчев, 
Преди няколко дни чрез изпълнителният директор на ПФК Левски Иво Ивков, левскарската общност разбра, че са приключили преговорите с вашия юридически екип относно финансовите ви взаимоотношения с клуба ни. Сините фенове бяха неприятно сюрпризирани, че 800000 (осемстотин хиляди) български лева трябва да ви бъдат изплатени. Същите сини фенове обаче са наясно, че отдавна сте си получил всички заплати докато бяхте действащ треньор на Левски, а споменатата колосална сума от близо един милион лева ви се дължи за времето след напускането ви от поста в синия клуб. В правото си сте, защото не е луд този, който яде баницата, а онзи, който му я предоставя! Заслужавате поздравления за начина по който сте си защитили интересите за сметка на Левски. Отлично сте се подсигурили, докато си почивате някъде из Ловешкия Балкан, Гложене или край Банско, да получавате регулярно от клуба по няколко десетки хиляди лева. Но ние левскарите прекрасно разбираме, че човекът, който е трябвало да защитава интересите на клуба ни при воденето на преговорите за привличането ви и подписването на договора се оказва, че на практика е работил за вашите интереси, а не за тези на клуба. 
От казаното от г-н Ивков се разбра още и че сте отказали да водите с него последните преговори. Отказали сте да говорите с Изпълнителния директор на клуба! Защо ли? Може би, защото г-н Ивков в качеството му на адвокат, отстояващ интересите на клуба ни, не беше успял да убеди Павел Колев в силата на своите правни аргументи!? Защо ли? А не е ли демонстративна форма на неуважение към клуба ни, нежеланието да разговаряте със сегашния изпълнителния директор Ивков? Може би нямаше да ви бъде толкова лесно с човек, който истински защитава интересите на Левски! Същият този клуб благодарение на който ви беше ви даден шанс на най-високото ниво в България да развиете таланта си. Клубът с който станахте два пъти шампион на България. Клубът с който станахте три пъти носител на Националната купа. Клубът, който ви направи национален състезател. Клубът с чийто екип станахте Футболист № 2 на България през 1993 г. Клубът, който ви превърна във важна част от Четвъртите в света. Клубът, който ви осигури трансфер в Хамбургер. И клубът без който нямаше да станете германски гражданин и после да използвате паспорта на втората си родина срещу интересите на Левски. На това господин Хубчев му се вика на български – храни куче да те лае! 
Господин Хубчев, през 2014 г. НКП Левски заедно с останалите фенски организации подготвиха и организираха грандиозно тържество в чест на вековния юбилей на нашия клуб. Вие бяхте избран да сте сред най-заслужилите футболисти, поканени на Националния стадион за връчване на най-големите награди в стогодишната ни славна история. Вие тогава отказахте да бъдем заедно в онази паметна за всички левскари вечер. Пет години по-късно вече решихте, че сте се завърнали в родния дом. Явно само когато имате полза сте от Левски!? Като наш треньор бяхте посрещнат с много позитивизъм. Въпреки изключително негативните резултати в нито един момент от наша страна не проявихме реваншизъм заради отказаната покана и заради дългогодишното ви безразличие към синьото ви минало. Но бяхме впечатлени и ентусиазирани, когато в началото на май 2020 г. директорът Павел Колев обяви, че всички от ръководството и треньорския щаб ще си подадат оставките при поява на нов собственик на акциите на клуба. Но уви това се оказа само празно обещание. 
Господин Хубчев, в този тежък от финансова гледна точка период за Левски, ние се надяваме, че ще се опитате да си припомните какво ви е дал синия клуб, какъв дял има за развитието дори на личния ви живот. Надяваме се, че ще си спомните за всички левскари, които събираха левчетата, за да го има нашия и „вашия“ клуб и за да продължите да работите. Рано или късно всички играчи и треньори си получихте заплатите благодарение на нас феновете. За левскарите останаха само загубите и негативните емоции. Има начин да се покажете като благодарен и благороден човек. Благодарността е знак за благородна душа. Ако е прекалено непосилно за вас да намалите изискуемата и спечелена от вас по съдебен ред сума, поне да не притискате жестоко клуба в този изключително тежък момент. Едва ли ще искате да останете в историята като човекът, довел Левски до фалит и спиране на съществуването му. Помислете си внимателно дали сте готов да поемете тази вечна вина. Греховете Хубчев ни връхлитат, когато най-малко го очакваме! Господин Хубчев, ще изчакаме десетина дни, за да имате достатъчно време за размисъл. След което ще продължим с призивите към вашата съвест и чувство за чест. 

НКП ЛЕВСКИ"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти