Джерард: Възхищавам се на начина, по който Виейра се разви като треньор

Джерард: Възхищавам се на начина, по който Виейра се разви като треньор

Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард сподели, че много уважава Патрик Вийера и една от причините е начинът, по който е подходил по пътя към треньорска кариера. Двамата ще се изправят един срещу друг утре, когато Кристъл Палас приема бирмингамци.

"Той е човек, към когото имам огромно уважение. Водили сме много битки на терена, той беше топ, топ футболист. Започна много добре в Кристъл Палас, промени стила. В момента отборът му лети, сподели Джерард. - Това, по което вероятно си приличаме, е, че когато приключи футболната ни кариера, ние се насочихме към основите и юношеския футбол. Отидохме далеч от камерите и там, където можеш да правиш грешки. Възхищавам се на това, че той отиде в отбора до 23 години на Манчестър Сити и работи много, за да стане мениджър. Уважавам много това".

"Кристъл Палас има много разнообразие в играта си в атака. Имат отлични футболисти и "Селхърст Парк" винаги е трудно място за посещаване. Ние обаче отиваме с увереност и вяра, че можем да си тръгнем с нещо от мача", допълни той

Още от Футбол свят

Виж всички