Гледай на живо

Скука и слаб футбол между Арда и Левски - На живо след 0:0 в Кърджали

Днес Италия и Португалия ще научат съперниците си на плейофите за Мондиал 2022

Днес Италия и Португалия ще научат съперниците си на плейофите за Мондиал 2022

10 отбора от Европа вече се класираха за Световното първенство в Катар, но още три три квоти остават свободни. За тях през плейофи в края на март ще се борят 12 тима, а жребият ще бъде днес от 18:00 часа в Цюрих. 12-те отбора са 10-те втори в квалификационните групи, както и Австрия и Чехия, които са най-високо класираните отбори от последното издание на Лигата на нациите, които не успяха директно да се класират през квалификациите. Сред тимовете на "поправителен" се отличават последните два европейски шампиона Португалия и Италия.

Ще бъдат оформени три групи от по четири тима, като всяка една четворка ще излъчи победител, който ще грабне виза за Мондиала. Ще има полуфинали и финал, като те ще са само в един двубой на пряка елиминация.

12-те отбора са разделени на поставени и непоставени, като във всяка една четворка ще има по два поставени и два непоставени. Задължително на полуфиналите поставените ще са домакини на непоставени съперници. Финалите във всяка една четворка ще са на неутрален терен. 

Поставени: Италия, Португалия, Шотландия, Русия, Швеция, Уелс

Непоставени: Турция, Полша, Северна Македония, Украйна, Австрия, Чехия

Полуфиналите ще са изиграят на 24/25 март, а финалите - на 28/29 март.

Още от Футбол свят

Виж всички