Оборотът на Байерн е спаднал със 110 милиона, но клубът е в добро състояние

Оборотът на Байерн е спаднал със 110 милиона, но клубът е в добро състояние

Оборотът на германския футболен шампион Байерн (Мюнхен) през изминалата финансова година е 640 милиона евро, което е рязък спад в сравнение със 750-те милиона преди COVID-19 пандемията, обявиха от клуба. Байерн спечели последните девет титли в германското първенство и цели шест трофея през 2020 година, като наградните фондове и разумното харчене продължават да поддържат финансите на клуба в добро здраве. Това смята президентът на баварците Херберт Хайнер, който изнесе доклада на Общото събрание на акционерите.

"Нямаме и цент задължение, собствениците сме на “Алианц Арена” и на тренировъчния център. Байерн (Мюнхен) е независим и се движи по собствения си път, със собствените си сили. За наше щастие, лудницата не успява да засмуче и нашия клуб. Виждате какво се случва на други места. Барселона има 1.3 милиарда евро задължения, а финансовата ситуация в Ювентус също е шокираща", каза той.

Германският съд блокира гласуване срещу спонсор на Байерн от Катар
Германският съд блокира гласуване срещу спонсор на Байерн от Катар

Барселона всъщност дължи 1.35 милиарда евро, а Ювентус наскоро обяви загуби в размер на повече от 200 милиона евро за 2020/2021.

"Байерн има силен отбор за международната сцена и можем да се гордеем със стандарта, който сме задали. Освен редицата предизвикателства, пандемията откри и възможности. Сигурен съм, че ако се придържаме към ценностите ни, в крайна сметка ще излезем стабилни от ситуацията", добави Хайнер.

Още от Футбол свят

Виж всички