Плевенски общинари молят държавата да помогне на спорта в града

Плевенски общинари молят държавата да помогне на спорта в града

Петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в Плевен ще изпрати Общинският съвет /ОбС/ до премиера и спортния министър. Това съобщиха от пресцентъра на съвета. Документът е бил внесен днес на редовната сесията на ОбС от съветника Йордан Грижов, който е и председател на Постоянната комисия по "Младежки дейности, спорт и туризъм".

"Плевен е град, който години наред е пренебрегван от държавата по отношение на спорта. Спортната инфраструктура е в изключително лошо състояние, което е довело до това седмият по големина град в държавата да не разполага с една най-нормална лекоатлетическа писта, няма нормален футболен стадион, няма и една нормална спортна зала, няма нормално отопление на съществуващите спортни помещения, в които са принудени да тренират спортистите ни в зимните месеци. Няма най-обикновени условия за спорт, които да бъдат удобни и безопасни", се казва в петицията. Чрез нея общинските съветници призовават управляващите да помогнат за това в Плевен да има добри условия за спорт, тъй като това е град, "който даде олимпийски шампион на България и продължава да дава редица световни и европейски шампиони".

Документът е бил подписан единодушно от всички общински съветници в залата.

В подкрепа на каузата всеки от тях е получил и тематичен календар "Забравеният спорт в Плевен", илюстриран със снимки на спортни обекти в града. Той е създаден по инициатива на съветниците Йордан Грижов и Десислава Иванова.

снимка: bgclubs.eu

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти