Андрей Кузманов: Госпожа Дафовска да си оправи документите

Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов взе участие в предаването “Гостът на Sportal.bg” по Sportal TV. В интервюто Кузманов отправи атаки към президента на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска. Ето какво сподели министърът:

В биатлона отчетоха успешен сезон, но се оплакаха от липсата на държавна подкрепа и ограничения бюджет
В биатлона отчетоха успешен сезон, но се оплакаха от липсата на държавна подкрепа и ограничения бюджет

“Зимните спортове са обезпечени. В биатлона специално не успях да разбера поведението на госпожа Дафовска. Ясно е от какво е продиктувано поведението ѝ, но не искам да намесвам политиката със спорта. Федерацията е получила 970 хиляди лева и сега ще получи още 80 хиляди, защото не ѝ стигат. Благодарение на това правителство и в мое лице като министър на спорта, федерациите получиха по 1 милион и още 30 хиляди допълнително.

5 Гостът на Sportal.bg - служебен министър на младежта и спорта Андрей Кузманов

Вие знаете много добре, че всяко едно пътуване за състезание, участие и пребиваване в друга държава се оскъпява. Някои от федерациите, за да си завършат годината, им се налага да получават допълнителни средства, които до момента почти са раздадени. Единствено не са раздадени на федерацията по биатлон, и то не е тенденциозно. Точно преди да тръгна насам преглеждах документите за федерацията по биатлон и се оказа, че има грешки в документите. Няма нищо тенденциозно. 

5 Гостът на Sportal.bg - служебен министър на младежта и спорта Андрей Кузманов

Госпожата беше идвала при мен и ѝ бях казвал, че в момента, в който вземем някакви пари, ще ги получи. Който си е подал правилно документите, си получава парите веднага. Не знам защо точно тези пари не ѝ стигаха. Тя няма завоювана нито една квота до този момент. Шанс е даден на всички. Заповядайте в Министерството и ще ви покажа всички документи. Едно е да говориш празни приказки, друго е да извадиш черно на бяло. Госпожа Дафовска да си оправи документите”, заяви Андрей Кузманов.

Снимки: Спасияна Сергиева

Още от Зимни спортове

Виж всички