Тиаго: На 100% съм сигурен, че направих правилния избор, идвайки в Ливърпул

Тиаго: На 100% съм сигурен, че направих правилния избор, идвайки в Ливърпул

Въпреки че Тиаго Алкантара имаше трудна първа година с екипа на Ливърпул, в която често бе преследван от контузии, а отборът дълго време страдаше именно заради големия брой травми на основни играчи, испанецът е на 100% сигурен, че е взел правилното решение за това как да продължи кариерата му. Плеймейкърът тъкмо се завърна сред поредната си травма и се представи много солидно в двубоя с Арсенал през уикенда. Утре вероятно ще натрупа още минути в домакинството на Порто от груповата фаза на Шампионската лига.

"Научих, че е много, много трудно да се спечели Шампионската лига. За повече от 10 години кариера имах възможност да бъда на само два финала. Може да се каже, че съм спечелим два пъти, но съм изгубил повече от осем пъти.

Мисля, че всяка страна има своите моменти във футболната история. Преди няколко години бе времето на Испания, когато испански отбори побеждаваха в Шампионската лига и Лига Европа. Националният отбор също се представяше по невероятен начин. Сега, в последните години, английските отбори се представят успешно в турнирите.

Опитвам се да спечеля всички възможни трофеи с Ливърпул и съм максимално отдаден на този тим. На 100% съм сигурен, че направих правилния избор и предприех правилния ход, идвайки в Ливърпул. Никога не можеш да предвидиш какво ще се случи от гледна точка на контузиите, но аз исках да опитам футбола на Юрген", заяви Тиаго Алкантара на пресконференцията преди утрешния двубой с Порто.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти