Ибра: В Юнайтед говорят прекалено много за миналото

Ибра: В Юнайтед говорят прекалено много за миналото

Голямата звезда на Милан Златан Ибрахимович даде интересно мнение относно проблемите, с които Манчестър Юнайтед се сблъсква както в последно време, така и в годините след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън. Според шведа на "Олд Трафорд" говорят прекалено много за миналото и богатата си история, което пречи на клуба да върви напред.

"Те говорят прекалено много за миналото. Когато отидох там, казах: „Тук съм, за да се съсредоточа върху настоящето и да пиша своя собствена история.“ Когато има толкова богата история, това започва да се затяга като примка около врата ти. Трябва да мислиш за настоящото, защото в противен случай трябва да отидеш в болница и да изчистиш главата си.

Преживяванията ми в Англия бяха страхотни. Манчестър Юнайтед е невероятен клуб и ние спечелихме няколко трофея. В техническо отношение качеството на Премиър лийг е надценено. Висшата лига обаче има други качества - скорост, ритъм. Може да бъдеш най-добрия играч в света, но ако не можеш да издържиш на това темпо, няма да имаш успех там. В Испания, Франция и Италия техниката е по-добра. Затова има толкова чужденци в Премиър лийг. Те носят техниката", заяви Ибра в интервю за "Гардиън".

Още от Футбол свят

Виж всички