Полицията нахлу в офисите на Порто заради разследване за корупция

Полицията нахлу в офисите на Порто заради разследване за корупция

Португалски прокурори, разследващи нелегални плащания за над 20 милиона евро, засягащи трансферни сделки във футбола, издадоха 33 заповеди за обиск. Акциите са проведени основно в градовете Порто и Лисабон, включително офисите на футболния клуб Порто. От прокуратурата съобщиха, че претърсванията са извършени в бизнес помещения, включително банка, спортен клуб, както и няколко жилища.

"Тези стъпки бяха предприети, за да се съберат доказателства по разследването на предполагаеми престъпления като данъчни измами, злоупотреба с доверие и пране на пари, свързани с трансфери на футболисти", се посочва в изявлението на службата. Става дума за събития от 2017 година до момента, със силно международно измерение и включващи плащания на комисионни за над 20 милиона евро.

Футболен клуб Порто също публикува официална позиция, с която потвърди за претърсването на офисите. "ФК Порто сътрудничи на властите, чиято работа е насочена към изземване на документи, които биха могли да представляват интерес за разследването", се казва в изявлението.

Още от Футбол свят

Виж всички