Карик: Ще давам всичко от себе си, докато клубът ме иска

Карик: Ще давам всичко от себе си, докато клубът ме иска

Майкъл Карик даде първата си пресконференция като мениджър на Манчестър Юнайтед. Бившият английски национал зае мястото на уволнения вчера Оле Гунар Солскяер и трябва да подготви отбора за тежките гостувания на Виляреал и Челси. Клубът обяви, че той ще изпълнява длъжността, докато бъде назначен временен мениджър до края на сезона. Според английските медии обаче е възможно Карик да остане на поста до лятото, ако Юнайтед постигне добри резултати в следващите няколко мача. Самият Карик заяви, че изобщо не мисли за това и ще дава всичко от себе си, докато клубното ръководство иска.

"Моментът е много емоционален за всички в клуба. Работих с Оле през последните три години, а го познавам от много по-дълго време. За мен бе много тежко да разбера, че губи работата си. Наясно сме, че резултатите са всичко. Искам да му изкажа огромни благодарности. Аз научих ужасно много неща от него. Желая му всичко най-добро.

Подготвям отбора за утре и ще дам най-доброто от себе си. Познавам клуба много добре, защото съм тук от дълго време. Този клуб е моят живот от много години. Не знам колко дълго още ще е така, но това изобщо не е нещо, за което мисля в момента.

Мачът е много важен за нас. Ще свърша моята работа така, както аз знам. Имам вяра в себе си, щаба и играчите", заяви Карик.

На въпроса дали има амбицията да остане на поста за по-дълго, бившият халф отговори така: "Първо, минал е едва един ден, откакто всичко това се случи. Мачът не е никак далеч и всичко, за което мисля, е този двубой с Виляреал. Имаме голям мач и през уикенда. Трябва да постигнем добри резултати и след това ще видим какво ще се случи. Предстоящите решения на борда не са нещо, с което аз трябва да се занимавам. Фокусиран съм единствено върху мача утре. Други хора решават какво ще се случи след това. Докато клубът ме иска, ще давам най-доброто от себе си".

"Виляреал е много добър отбор. Добре организиран и добре трениран. Има добър баланс и ние много уважаваме този тим. Срещнахме се вече два пъти и се познаваме по-добре. Мачът е важен и за двата отбора", завърши Карик.

Още от Футбол свят

Виж всички