Треньор по лека атлетика получи доживотна забрана за “масажи” и сексуална злоупотреба

Треньор по лека атлетика получи доживотна забрана за “масажи” и сексуална злоупотреба

Британската атлетика наложи доживотна забрана на бившия треньор Джон Лийс, след като го призна за виновен за сексуално докосване и друго неподходящо поведение към спортисти.

Лийс, който тренираше атлети, които представляваха Великобритания на високо ниво, обжалва петгодишна санкция, издадена през февруари, но независим апелативен комитет на UKA го призна за виновен по пет обвинения с допълнителни две обвинения, също признати от Лийс.

Според изявлението на UKA, комисията призна Лийс за виновен за "масажиране на спортистка, която е под 18 години и злоупотреба с нея чрез многократно докосване в областта на гърдите и задните части" през 2018 г.

Той също беше признат за виновен в това, че “направил сексуален коментар към спортистка, докато разтяга долната част на тялото й, причинявайки страх и тревога“ в края на 2013 или началото на 2014 г.

Лийс също така призна още две обвинения, че е масажирал спортистка на домашния си адрес, когато тя е била под 18 години, и че е правил сексуални коментари към спортисти от тренировъчната си група.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти