Дизела със силно представяне на Eвропейското по скайрън

Дизела със силно представяне на Eвропейското по скайрън

Вчера се проведе Европейското първенство по скайрън в северната част на Португалия, където България представяха двама наши талантливи бегачи – Александър Спасов и Кирил Николов – Дизела.

Трасето, по което атлетите трябваше да покажат най-доброто от себе си, беше дълго 35 км с 3500 м положителна денивелация. Участие взеха бегачи от 20 държави, включително световни шампиони и най-добрите спортисти от световните серии по скайрън.

Кирил Николов, още известен като Дизела, завърши състезанието за 4:21:17 часа и успя да влезе в десетката, класирайки се на десето място.

Александър Спасов, който направи много силен сезон тази година, днес не завърши състезанието. Той сподели, че се е чувствал физически добре през цялото време, но поради секунда невнимание е паднал, което е довело и до прекратяване на участието му на 16-ия километър.

В състезанието първото място зае норвежецът Стан Ангермунд – Вик с време 3:42:45 часа. Със среброто се окичи – италианецът Кристиян Миноджио с 3:44:52 ч., а трети финишира – Жорди Алис Санчес от Испания, давайки резултат от 3:51:08 часа.

При жените испанката Патрисия Панеда триумфира с титлата, като измина разстоянието за 4:37:46 ч. Среброто украси гърдите на италианката Фабиола Конти, завършила за 4:56:55 ч. Друга испанка, Мирея Понс, заслужи бронза с 4:57:55 мин.

В отборното класиране злато за Испания с 678 точки, сребро за Италия с 550 точки и бронз за Португалия с 474 точки.

atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички