Иван Петков напусна националния отбор по волейбол за жени

Иван Петков напусна националния отбор по волейбол за жени

Иван Петков вече не е старши-треньор на женския национален отбор. Наставникът се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си. Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех.

„Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години – коментира Ганев. – Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и Европейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФВолейбол винаги ще бъде отворена за него.“

Иван Петков, Любо Ганев

В момента Петков е треньор на украинския първенец Прометей, с който се класира за груповата фаза Шампионската лига. Все още БФВолейбол не е избрала нов треньор на женския ни тим.

"В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков - коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. - Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му, не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори - във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Вратите на Иван и щаба му към БФ Волейбол остават отворени. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор."

Снимки: Костадин Андонов, БФВ

Още от Волейбол

Виж всички