Куман не каза нищо за оставка, оправда се с липса на класни футболисти

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман не подсказа, че обмисля да подаде оставка, след като тимът записа трето поражение в последните си четири мача в Ла Лига - 0:1 срещу Райо Валекано. 

“Класирането показва, че не се справяме добре и че е налице спад при нас. През последните години обаче загубихме футболисти от висша класа. И докато другите отбори бяха подсилени, при нас това не се случва. Това има значение. Иначе не знам дали бъдещето ми тук е застрашено”, заяви бившият защитник след провала на “Вайекас”. 

“След попадението на съперника се представихме силно. Контролирахме играта и създадохме множество шансове, но не успяхме да вкараме и това е притеснително. Тази вечер бяхме победени не заради липсата на желание за игра, а заради факта, че не съумяхме да реализираме. 

Има по-балансирани като състав противници от нас, чиито футболисти са и по-здрави физически. Ние обаче показахме, че можем да се представяме на едно добро ниво. Но това не е достатъчно, защо се гледа резултатът. Невероятно е, че тази вечер загубихме.

20 Райо Валекано - Барселона

Притеснен съм за липсата на ефективност, а не толкова за стила ни. В Испания обаче това няма значение. Знам, че 0:1 си е поражение”, добави Куман. 

Още от Футбол свят

Виж всички