Гледай на живо

Очакванията на Станимир Стоилов за сблъсъка с Царско село

Острова иска да домакинства на първия етап от "Тур дьо Франс" 2026

Острова иска да домакинства на първия етап от "Тур дьо Франс" 2026

Обиколката на Франция може да се завърне във Великобритания през 2026 година, след като правителството потвърди днес, че ще помогне за финансиране на кандидатурата за домакин на първия етап на най-прочутото колоездачно състезание в света, предава Ройтерс.

Канцлерът Риши Сунак потвърди, че ще бъдат отпуснати средства за кандидатура за първия етап на Обиколката като част от идеята за домакинство на повече спортни събития от световна класа в Обединеното кралство.

"Тур дьо Франс" посети за последно Великобритания през 2014 година с първите два етапа в Йоркшир и трети етап от Лондон до Кеймбридж, привличайки огромни тълпи от фенове.

Според британската федерация по колоездене, Обиколката на Франция във Великобритания през 2014 година е генерирало приблизително 130 милиона лири (178,50 милиона долара) за местните икономики.

Лондон също беше домакин на първия етап през 2007 година, а състезанието посети Великобритания през 1974 и 1994 година.

Британските състезатели се радваха на безпрецедентен успех в Обиколката през последното десетилетие, като Брадли Уигинс, Крис Фруум и Герайнт Томас спечелиха титлите.

Става все по-често Обиколката на Франция да стартира извън Франция, като изданието за следващата година започва в Дания, докато състезанието през 2023-а ще стартира в Билбао.

Още от Други спортове

Виж всички