Ирина Винер-Усманова доволна от оценките на Дина Аверина

Ирина Винер-Усманова доволна от оценките на Дина Аверина

Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова е доволна от оценките, които Дина Аверина получи на финалите на обръч и на топка днес на Световното първенство в Япония.

Дина Аверина стана шампионка и на двата уреда и вече има 15 златни медала от първенства на планетата в кариерата си.

"Ние нямахме опасения и за резултата на Олимпийските игри, ако не беше нашата Наталия Кузмина (шеф на Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика. Нямах представа, че руски специалист може да съдийства така за Русия. Честно казано, ние се представихме добре, защото сега има независими съдии, които не бяха там преди. Резултатът на Дина Аверина на топка 29.125 точки е страхотен. Тя никога не е имала такъв нито на световно, нито на европейско първенство. Всичко мина добре, но състезанието тепърва започва", каза Винер-Усманова за ТАСС.

Самата Дина Аверина също заяви, че е доволна от представянето си в първия ден на шампионата.

"Трудно ми е физически и психически, тъй като Световно първенство и Олимпийските игри се провеждат в една и съща година за първи път. Това никога не се е случвало в кариерата ми досега. Това са два старта, в които трябва да дам най-доброто от себе си, 100 процента. По принцип съм доволна, доволна е и Ирина Винер-Усманова, и това е най-важното. Но ни предстоят още много дни, ще работим още и ще се стараем", заяви Аверина.

"Благодарим много на всички наши фенове, които не спаха тази нощ. И на зрителите на трибуните, тук има такава подкрепа, която не сме усещали много дълго време. Благодаря на Ирина Винер-Усманова, която ни настройва и ни извежда, а също и на Юлия Барсукова, която дойде тук като наш треньор. Заедно сме един отбор и засега се справяме. Вера Шаталина също е в нашия отбор, просто не дойде с нас тук", добави руската шампионка.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти