Патрис Евра разкри, че е бил жертва на сексуално насилие

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Франция Патрис Евра разкри, че е бил жертва на сексуално насилие като тийнейджър. 40-годишният в момента французин сподели шокиращата случка от детството си пред “Таймс” в интервю, взето по повод излизането на автобиографията му. Инцидентът се е случил, когато той е бил 13-годишен ученик, а извършителят е бил негов учител, в чийто дом оставал да нощува три пъти седмично. 

Евра споделя, че въпросният учител го е опипвал докато спи и се опитвал да свали дрехите му в състояние на сексуална възбуда. Веднъж той се защитил, като го ударил с юмрук. Евра бил толкова засрамен от случилото се, че не разказал дори на майка си, но успял да я убеди да не го пуска повече в дома на учителя. 

В последната вечер в дома му обаче станало и най-страшното сексуално посегателство. Години по-късно вече като футболист на Монако Евра бил потърсен от полицията, тъй като срещу въпросния учител имало постъпили няколко жалби. Евра отрекъл с него да са се случвали подобни неща, за което съжалява и до момента, тъй като е можел да предпази други деца с признанието си. 

Едва наскоро той е споделил с майка си за случилото се, която била шокирана и го помолила да не го описва в книгата си, но Евра бил непреклонен, че ще даде гласност. 

“Не го правя за себе си, а за другите деца. Не искам хората да ме съжаляват”, казва Евра, който не планира да изправи пред съда сексуалния насилник от детството си засега.

Още от Футбол свят

Виж всички