Солскяер: Трябва да дадем своя отговор на ситуацията веднага

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е поставен под все по-голямо напрежение след слабите резултати на отбора в последно време. 

В събота следобед “червените дяволи” допуснаха четири попадения и загубиха гостуването си на Лестър, а утре ще трябва да се изправят срещу Аталанта в Шампионската лига от 22:00 българско време. Това може да се окаже един от решаващите мачове за бъдещето на норвежеца, макар медиите все още да твърдят, че той има пълна подкрепа от страна на ръководството.

“Както с всяка друга среща, така и сега анализирахме мача и видяхме какво можем да подобрим. Сега трябва да се пренастроим бързо, защото идва сблъсък с Аталанта. Фокусираме се върху това, в което трябва да бъдем добри. Имаме 11 играчи с различни роли и ще излезем с тим, който смятаме, че може да спечели мача. Винаги, когато не печелиш, има критики. Много е важно да отговорим на ситуацията веднага, защото в Шампионската лига имаш само шест мача и ако спечелиш трите си домакински и вземеш един добър резултат като гост, е много вероятно да продължиш. Ние се развиваме последните няколко години - завършихме шести, когато дойдох тук в средата на сезона, след това бяхме трети и втори. Може да видите прогреса. Привлякохме играчи, които повишиха очакванията, но сме в същото положение, както и останалите големи отбори. Напрежението е върху мен, разбира се, но и преди е имало трудни моменти. Непрекъснато имам диалог с хората от клуба и водим отворена и честна дискусия”, заяви норвежкият наставник.

След това той коментира и утрешния противник на своя тим - италианският Аталанта, който до момента е водяч в групата с 4 точки от 2 срещи. 

“Много съм впечатлен от начина на игра на Аталанта. Ние гледахме доста техни срещи, защото взехме от тях Амад Диало. Това е тим, който изповядва атакуваща философия и повечето хора, които обичат футбола, ги харесват и могат да ти създадат проблеми, имат добри играчи. Техният треньор иска да играят по определен начин”, коментира своя опонент Солскяер.

Още от Футбол свят

Виж всички