Случаят "Ериксен" вдъхнови Лудогорец, разградчани с революционно за България решение

Случаят "Ериксен" вдъхнови Лудогорец, разградчани с революционно за България решение

Лудогорец постави 5 дефибрилатора на стадиона и два на тренировъчния си комплекс. Целта е обисугряване на по-голяма безопасност на зрители и служители. От дефибрилаторите ще могат да се възползват и гостуващите агитки, тъй като с тях се работи лесно, съобщават разградчани.

"На вниманието на феновете и посетителите на "Хювефарма Арена" и клубната база! ПФК Лудогорец постави пет дефибрилатора на стадиона и два на тренировъчния комплекс. Това е част от политиката на Клуба за осигуряване безопасността на зрители и служители по време на мачовете и тренировъчния процес. Клубът бе вдъхновен от професионалната работа на медицинските екипи при спасяването на Кристиян Ериксен на Евро 2020, в което дейно участие взе и лекарят на ПФК Лудогорец д-р Валентин Великов.

Ето къде се намират дефибрилаторите на "Хювефарма Арена":

Сектор "В" - до лекарския кабинет

Сектор "Гости" - в стаята за първа помощ (отговорник старшият стюард по сектор)

Трибуна "Моци" - до тунела за излизане на отборите

Централна трибуна, Сектори "А" и "А1" - пред трибуната в близост до скамейките

Петият от дефибрилаторите е на разположение на дежурния лекар на срещата, който ще оперира с него при нужда

Важно! Дефибрилаторът е изцяло автоматичен и много лесен за употреба дори от немедицински лица.

Паралелно с това над 60 служители и треньори в школата и първия отбор на Лудогорец преминаха интензивен курс за работа с дефибрилатор, както и за оказване на първа помощ. Клубът ще проведе същото обучение и сред ръководителите на организираните фенклубове в страната, след като се подобри ситуацията с Ковид 19.

Инструкциите за оказване на първа помощ, разработени от медицинския екип на Лудогорец, ще залегнат и в новия наръчник на стюардите, който скоро ще бъде пуснат за печат. В него ще има упоменати правила за работа на стюардите, на база натрупания дългогодишен опит на Лудогорец в организацията на мачове в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа. Взаимствани са практики и от контактите на десеткратния шампион с УЕФА и водещи европейски клубове, които Лудогорец срещна през годините в европейските клубни турнири. Основно място в наръчника заемат правилата за действие при извънредна ситуация с цел запазване живота и здравето на посетители и служители на стадиона и базата", гласи информацията, която е публикувана на сайта на клуба.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти