Гледай на живо

Женско футболно първенство: Светкавица (Градежница) - Риал (Ковачевци) 1:1 /второ полувреме/

Засипали Лудогорец с предложения за нов треньор

Валдас Дамбраускас още не е уволнен официално като старши треньор на Лудогорец, защото двете страни преговарят по разтрогването на договора, но шефовете на "орлите" вече са затрупани с предложения за наследник на литовския специалист. Според "Мач Телеграф" над 100 имена са били предложени на ръководството от агентите - опитни чужденци, млади чужденци, бивши големи футболисти, които тепърва искат да влязат в треньорството, а има и предложени български треньори.

Лудогорец с номинация за социален проект
Лудогорец с номинация за социален проект

Шефовете на Лудогорец обаче не възнамеряват да бързат с новия треньор, за да не допуснат грешка. За момента в лицето на Станислав Генчев те имат човек, който спокойно може да води тима до Нова година, нещо, което вече е правил два пъти с променлив успех. Така вече беше действано през 2019 г. и 2020 г. Първо Генчев бе наследен от Павел Върба, а след това и от Валдас Дамбраускас.

Причината в Разград да не бързат с новия наставник е ясна. Те се опариха и с млад треньор като Бруно Рибейро, и с опитни такива като Пауло Аутуори и Павел Върба. Всеки един от тях бе разучаван по няколко месеца, но въпреки това те не постигнаха резултатите, които се изискваха от тях. Освен това през октомври няма кой знае колко кадърни треньори, които са свободни. Всеки голям специалист, който отговаря на амбициите на ръководството, е ангажиран. Не трябва да се забравя, че Валдас Дамбраускас не бе безработен, когато подписа с Лудогорец. Той водеше хърватския Горица, но при предложението от Разград договорът му със скромния хърватски тим бе разтрогнат по взаимно съгласие.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти