Новият изпълнителен директор на Левски представи приоритетите пред клуба

Новият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков сподели вижданията си за стабилизиране и развитие на клуба. Днес новият важен човек при "сините" беше представен от мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков. 

11 Левски представя новия си Управителен съвет

"Посветен съм на синята кауза още през 1998, когато регистрирах едно от първите, ако не и първото акционерно дружество съгласно изискванията на тогавашния закон. Повече от 20 години съм имал възможност да работя с 8 президенти и 4 изпълнителни директори. Познавам кухнята на клуба донякъде. Вярвам, че всеки може да потвърди, че в най-трудните ситуации за клуба аз съм бил насреща. Бил съм човекът зад сцената в правен аспект.. Повечето левскари ме познават. Опитът ми ми даде много знания и уникална възможност да наблюдавам развитието в европейския футбол. Даде ми и контакти с изключителни хора, които в момента управляват световния футбол. Говоря за работни контакти, а не приятелства. За мен по-важно е какво се случва с клуба сега и какво ще направи новият УС, за да постигнем неговата стабилност. Нашият клуб се намира в безпрецедентна ситуация. Необходими са спешни мерки за финансовото му оздравяване преди всичко. Амбициозна задача пред новия екип е в средносрочен план да върнем Левски на мястото, което му се полага. Това да стане перманентно. В последните години имам усещането, че ние бавно забравяхме кои сме не само като клуб, а като общност на милиони. Един от най-важните ни приоритети е да постигнем финансова стабилизация на клуба. Как ще стане това? Необходимо е значително подобрение на приходната част". 

11 Левски представя новия си Управителен съвет

"Тук е мястото да отбележа ролята на нашия генерален спонсор, който помага на клуба в този моменти и то с отдаденост за каузата. Това обаче не е достатъчно. Необходимо е да привлечем още рекламодатели и спонсори. Ще трябва много ясно да им покажем колко важен инструмент сме и колко важен е Левски като общност. С колегата Разпопов ще започнем работа по този проект веднага. Решава си остава ролята на нашите многобройни привърженици. Те са най-голямата ни опора. Прозрачност в разходната част. Новият УС трябва много бързо да спечели доверието на левскарите. Това ще стане с правилни решения. Нямаме право на грешки. Втори приоритет - трябва да върнем европейската атмосфера на "Герена". Не само по време на мачовете, а през цялото време - с множество събития. Искам да върнем публиката на стадиона. Това ще стане преди всичко с добър и непримирим футбол. Имам пълно доверие към треньора. Той е най-подходящ за Левски. Не мога да не спомена, че голяма опора е фигурата на г-н Сираков. Ще имам проактивна работа по всички аспекти. За нас е много важна работата с Общината и с държавата. По инфраструктурни и социални проекти, както и за развитието на спорта по цялата страна".

11 Левски представя новия си Управителен съвет

"Имаме да покрием неизплатени суми на бивши и настоящи футболисти, както и треньори. В незавидно положение сме, че административният ни екип не е получавал заплати от доста време. Няма да споделям цифри. Някои от задълженията на клуба, с които се запознах преди да встъпя, няма да призная лесно като юрист. Първо ще водим преговори с всички наши партньори и включително кредитори. Когато един ден напусна този пост, ще дам пълен отчет как съм заварил този клуб и как го оставям".

"Още в понеделник имам среща с част от организираните привърженици на Левски. Ще разискваме наболелите проблеми. Гарантирам, че няма да сключваме неизгодни договори за клуба. Имаме загубено дело с екипа на Хубчев. Преговорите са трудни и ги водят представителите на нашия партньор. Лицензът виси непрекъснато. Имаме поглед как да се промени това и вярваме, че ще успеем. До Нова година е възможно да има 1-2-3 промени в административния екип. Сега сме затиснати от проблемите. Трябва да се разберем със страшно много хора и да си служим с аргументи. Обезпокоен съм, но изобщо не съм отчаян".

"Затварянето на стадионите е страхотен удар по нас. Има много други неща извън футбол. Най-важен е животът и здравето на хората. Предпочитам да вярвам в институциите. Трябва да се помисли по някакъв начин столичните клубове да бъдат компенсирани. Затварянето спря много наши идеи до Нова година. Клуб като нашия трябва да има нулева толерантност към всякакви дискриминационни и расистки прояви. Тук трябва да имаме веднъж на три седмици срещи с лицата, които са организирани. Не можем да обвиняваме толкова много фенове, че малцина са направили нещо на футболен мач".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти