Монтана изнесе лекция на Партизан в Белград, литовка с 15 асистенции

Монтана изнесе лекция на Партизан в Белград, литовка с 15 асистенции

Българският баскетболен отбор за жени на Монтана продължи победната си серия в Адриатическата лига, след като спечели престижна победа с 81:66 (21:14, 11:19, 22:12, 27:21) срещу сръбския Партизан като гост в Белград

Нина Самарджич даде преднина на Партизан в първите секунди с тройка, но остатъкът от мача премина под диктовката на българките. Те обърнаха светкавично със серия от три точни стрелби на Димана Макариева и една на Габриела Николова, за да завършат първата четвъртина с преднина при 21:14. 

Партизан обърна резултата с кош на Анджела Глигич три секунди преди сирената на първото полувреме, а в началото на второто София Олджич вкара две поредни стрелби за 37:32. Монтана обаче стигна до нов обрат с тройка на Николова след 6:19 минути игра и не само не загуби повече преднината си, а и спечели с цели 15 точки като гост на Партизан. 

Цели пет от баскетболистките на Монтана записаха двуцифрен актив, като най-резултатна бе Димана Макариева с 21 точки, 7 борби и 4 асистенции. Христина Иванова и Марая Кинг добавиха съответно по 18 и 17 точки, а Санта Окоцките завърши с 10 точки, 5 борби и цели 15 асистенции. Още 12 точки вкара Габриела Николова. 

Най-резултатна в мача бе Олич с 27 точки за Партизан, а Йована Боричич направи "дабъл-дабъл" с 11 точки и 10 борби.

Снимка: waba-league.com

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички