БФС прие 144 нови клуба, които ще имат право на глас, Дунав промени името си

БФС прие 144 нови клуба, които ще имат право на глас, Дунав промени името си

144 нови клуба бяха приети вчера за членове на Българския футболен съюз по време на Извънредния Конгрес в НДК. Клубовете стават пълноправни членове на съюза и от следващото Общо събрание ще имат право на глас, ако не са преустановили дейността си междувременно. 

Най-много са от Югозападната зона- 54 клуба, след това са от Югоизточната- 42. По области на първо място е София-град с 19 нови клуба. На второ място е Пловдив със 17. Третото място е за Русе с 11 нови отбора, а четвърта е Софийска област с с 10. 

Съставът на тези 144 нови членове на БФС е доста разнороден. Има стари и традиционни клубове от големи градове, които променят съдебната си регистрация и съответно и името си. Такива например са ФК Дунав 2010 Русе, който вече се казва "Футболен клуб Дунав от Русе", както и Локомотив (Русе), който сега се казва ФК Локомотив Русе. 

Има и отбори, които са прекъснали съществуването си за няколко години и сега се възстановяват, има и нови клубове, които за първи път стъпват на футболната карта, както и доста детско-юношески школи. Някои пък са обединили клубове от две населени места, какъвто е случаят с бургаските села Рудник и Черно море, както и с лидера в Югоизточната Трета лига Саяна Хасково. Той е обединение на Извор (Горски извор) и ОФК Хасково. 

Доста голяма част от клубовете до момента са участвали в първенствата с временно членство, но сега вече са пълноправни и имат право на глас.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти