Българските биатлонисти избраха австрийски бази преди старта на олимпийския сезон в Швеция

Българските биатлонисти избраха австрийски бази преди старта на олимпийския сезон в Швеция

Два лагера в австрийски курорти са предвидени в подготовката на националите по биатлон преди началото на олимпийския сезон. В момента най-добрите състезатели са в австрийски зимен център Рамзау, където вече тренират на сняг.

Българите се завръщат от Алпите на 22 октомври, след което ще продължат подготовката си с кратък лагер на Белмекен.

На 8 ноември националите пак ще пътуват за Австрия, за да тренират в Обертилях. Оттам българските биатлонисти ще летят директно за Швеция, където на 27 ноември са първите за зимата стартове за Световната купа с надпреварите в дългите индивидуални дисциплини на 20 км мъже и 15 км жени, следвани ден по-късно от спринтове.

Антон Синапов

Вторият кръг в олимпийския сезон също е в Йостерсунд от 2 до 5 декември със спринтове, преследване и щафети, а годината ще завърши с два етапа съответно в австрийския Хохфилцен (10-12 декември) и във френския Анеси (16-19 декември).

През януари са насрочени три кръга - в германските Оберхоф (6-9) и Руполдинг (12-16) и в италианския Антхолц-Антерселва (20-23), преди всички да се насочат към Пекин за зимните олимпийски игри, където състезанията по биатлон от 5 до 19 февруари.

За старта на олимпийския сезон в момента в Рамзау тренират:

Мъже - Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Благой Тодев

Милена Тодорова

Жени - Милена Тодорова, Мария Здравкова, Даниела Кадева, Лора Христова

Треньори отново са Александър Касперович и Виталий Норицин, като техен помощник сега е завърналият се в щаба Борислав Панков.

Българите планират финалните тренировки преди отпътуването за Игрите в Пекин да бъдат в Антхолц (Италия). За тази олимпиада MOK взе решение квотите да се определят до 16 януари, тъй че броят на българите в китайската столица ще стане ясен след кръга за Световната купа в Руполдинг в средата на януари.

Българската федерация си е поставила за цел да има максимален брой участници - 4 мъже и 4 жени на олимпиадата в Пекин.

Още от Зимни спортове

Виж всички