Шампионът Лайтнинг започна новия сезон на НХЛ с разгромна загуба

Шампионът Лайтнинг започна новия сезон на НХЛ с разгромна загуба

Носителят на купа "Стенли" за последните два сезона Тампа Бей стартира новата кампания в Националната хокейна лига с домакинска загуба с 2:6 от Питсбърг.

Дебютантите в състава на гостите Дентън Хайнен и Брайън Бойл с първия си гол от 14 месеца направиха 2:0 в първата третина, а в последствие Доминик Симон, Теди Блюгър, Брайън Ръст и Ивън Родригес се разписаха за успеха. Крис Летанг се отличи с две асистенции, а вратарят Тристан Джари завърши с 26 спасявания.

Антони Сирели изпъкна за домакините с гол и асистенция, Алекс Килорн също вкара, а Стивън Стамкос даде две асистенции. Андрей Василевски парира 29 изстрела.

Преди двубоя на церемония в залата беше спуснат шампионският банер на Тампа Бей за сезон 2020/2021.

Макс Пачорети реализира две пъти и даде асистенция, а Лас Вегас вгорчи дебюта на новия отбор Сиатъл в лигата с домакински успех с 4:3. Жонатан Маршесо също вкара, а Чандлър Стивънсън се отличи с гол и асистенция.

Марк Стоун завърши с три асистенции за Вегас.

Гостите наваксаха пасив от 0:3, като Райън Донато реализира първия гол в историята на клуба в лигата в 11:32 минута на втората част. Джаред МакКан и Морган Гийки също вкараха.

Още от Зимни спортове

Виж всички