Майкъл Джордан вярва в науката и призова всички в НБА да се ваксинират

Майкъл Джордан вярва в науката и призова всички в НБА да се ваксинират

Легендата на Чикаго Булс Майкъл Джордан заяви, че той "напълно се доверява на науката", с което подкрепи кампанията за ваксинация на играчите в Националната баскетболна асоциация.

От НБА вече обявиха, че баскетболистите, които не са ваксинирани, трябва да изпълнят цяла листа от изисквания и ограничения, за да могат да играят в мачовете и да участват в тренировките на отборите си.

Американските медии съобщиха по-рано през месеца, че 95 процента от баскетболистите имат поне по една доза ваксина, но някои от играчите, включително и Кайри Ървинг от Бруклин Нетс, не се обявили публично, че са ваксинирани.

Джордан, който игра 13 години за "Биковете", с които спечели 6 титли, а в момента е собственик на Шарлот Хорнетс, заяви, че няма проблем с протокола.

"Аз съм напълно в съгласие с лигата", каза той в шоу на телевизия NBC.

"Аз напълно вярвам в науката и се надявам, че всеки ще се съобрази с правилата, които налага лигата. Мисля, че ако всеки го направи, ще сме добре", каза още Майкъл Джордан.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички