Гледай на живо

Женско футболно първенство: Светкавица (Градежница) - Риал (Ковачевци) 1:1 /второ полувреме/

Легенда на Нюкасъл: Това е най-хубавата новина от времето на Боби Робсън насам

Легенда на Нюкасъл: Това е най-хубавата новина от времето на Боби Робсън насам

Закупуването на акциите на Нюкасъл от инвестиционния фонд от Саудитска Арабия е най-добрата новина за клуба от Висшата лига, откакто Боби Робсън стана мениджър на отбора през 1999 година. Така смята бившият халф на "свраките" Роб Лий. Фаворитът на феновете Робсън, който почина през 2009 година, помогна на Нюкасъл да завърши четвърти през сезон 2001-02, както и трети година по-късно, преди да бъде уволнен през 2004-а.

"Това е може би най-добрата новина, откакто Робсън подписа с Нюкасъл преди много години. Откакто напусна, клубът е постоянен упадък и ще отнеме много време да се вдигне", смята Лий, който е изиграл повече от 300 мача за отбора.

Той посъветва новите собственици да се съсредоточат върху дългосрочни решения, а не да инвестират бързо в нови футболисти, за да подобрят отбора.

"Казвал съм и преди - тренировъчната ни база вероятно е една от най-лошите във Висшата лига. За да имаш най-добрите играчи, трябва да имаш най-добрите условия", каза още Лий.

"Стадионът ни събира 52 000 фенове, но това е така от 14 години насам. Всичко се променя много бързо. Стадионите се подобряват, базите се подобряват, а Нюкасъл изостава. Със сигурност това е дългосрочен проект и ще струва много пари", каза още Роб Лий.

Нюкасъл е предпоследен във Висшата лига, а в събота приема у дома Тотнъм.

Нюкасъл избира между трима за нов мениджър
Нюкасъл избира между трима за нов мениджър

Още от Футбол свят

Виж всички