Стефанов отговори на въпроса на Христов и даде пример с Ибрахимович

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов, който е и член на Изпълнителния комитет на БФС, отговори на въпроса на Христо Христов. Кандидатът за президент на футболната централа попита чрез Sportal.bg шефа на "белите" кои два стадиона в efbet Лига е имал предвид, че не отговарят на критериите за лицензиране. "За да видим дали има корупция", уточни Христов. Ето какво отговори Стефанов пред нашата медия:

Христов се върна към случая с подкуп на член от Изпълкома и заяви: Подкрепям Порточанов и Бербатов!
Христов се върна към случая с подкуп на член от Изпълкома и заяви: Подкрепям Порточанов и Бербатов!

"Двата стадиона според мен са този в "Коматево" и този на Царско село. Не знам кой е лицензирал стадионите, не съм шеф на Лицензионната комисия. Не смятам, че това е корупция! Нека Христов не изопачава нещата. Смятам, че това е направено само и само да не стават ексцесии между феновете на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив), ако двата отбора трябваше да играят на един стадион. 

За добро разрешиха на Ботев да играе в "Коматево", с идеята, че до година и половина стадионът им ще стане. Ако Футболният съюз не е отстранил Ботев оттам, е било само, за да се запази здравето на хората. Видяхте едни лумпени от Локомотив как постъпиха на стадион "Васил Левски", когато няма достатъчно охрана. Все пак човешкият живот е най-важен. 

За Царско село не съм запознат, но мисля, че от следващата година ще се вземат мерки, защото Локомотив (София) играе на стадион "Васил Левски", а не в "Надежда", преди това Славия игра две години на "Васил Левски" - трябва каквото е за всички, такова да е и за гол Асан. Не смятам, че това е корупция. На едно място г-н Христов беше казал, че давал пари за някакъв мач, пък после си взел парите. А, не бил разбран? Добре. Дано сега той ме разбере. 

Не смятам да превръщаме утрешния Конгрес в говорилня. Възхищавам се на този медиен комфорт, с който се ползват Бербатов и екипът му. Да са живи и здрави момчетата! На Конгреса няма да гласува улицата, а футболните хора. Те знаят как се издържа футболен клуб и как се прави футбол, а тези момчета не знаят на две патки сено да разделят, седнали да говорят как ще оправят футбола в държавата. 

Когато трябваше да помогне на отбора на държавата си, той избяга, сега иска да ръководи футбола. Който предава един път, предава всеки път. Златан Ибрахимович тази година игра за националния отбор на Швеция, а е на 40 години! И Швеция не е родина на Ибрахимович, но той знае кой му е подал ръка - разликата е в културата и манталитета. Личи си, че Златан е мъжкар", заяви Венци Стефанов. 

Още от БГ Футбол

Виж всички