Стефанов за Величков: Защо го изгониха от OMV и колко милиона липсваха? Ще си отворя устата!

Стефанов за Величков: Защо го изгониха от OMV и колко милиона липсваха? Ще си отворя устата!

Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов се закани, че на Конгреса утре може да каже неща, свързани с дясната ръка на Димитър Бербатор - Петър Величков. Сутринта Величков заяви пред колегите от bTV, че за 16 години Борислав Михайлов е прибрал милиони под формата на заплати и бонуси от футболната централа. Пред Sportal.bg Стефанов се възмути от изказването му.

Величков за Михайлов: Оценката му е абсолютна наглост
Величков за Михайлов: Оценката му е абсолютна наглост

"Явно човекът се е влюбил в тия милиони, но защо не каже защо го изгониха от OMV и колко милиона липсваха? Защо го изгониха от тази световна корпорация? И с тези липси от OMV иска да дойде в БФС да управлява, защото Бербатов не бил много опитен. Да останем пак на червено, защото той се доказа като управленец в OMV? Питам за колко милиона липси го изгониха от OMV и защо така немедлено го отстраниха? 

Преди две години му намазаха ските и го пуснаха по нанадолнището. Това може да се разбере, ако се обадите на централата във Виена. От OMV не уволняват току-тъй. Величков да не приказва такива лъжи, защото го предупреждавам, както предупредих и Бербатов - ще кажа на Конгреса някои неща. Не му прави чест, че разпространява абсолютни лъжи! 

Мислех го за коректен човек. Цели осем години е бил тук, как нито веднъж не каза нищо на заседание на Изпълкома или не излезе пред медиите? Като си толкова ербап, излез и го кажи, защо го казваш сега?! Гласи се за президент, но ако си отворя устата за някои неща от бизнеса му, няма да му е никак приятно. Мога да ги кажа и на Конгреса, не ми пука! 

Не му прави чест! Непочтен е! До последно се завираше в Изпълкома, а сега змията си изплю жлъчта. Мислех, че е по-достоен мъж. След като си се целувал и прегръщал с един човек, после да лъжеш така срещу него... Грозно е! Спомням си как казваше "Да, г-н Михайлов", "Точно така, г-н Михайлов", беше толкова мазен и сервилен. Наско Сираков четири години не е в Изпълкома, но не е казал една дума. А този се чудеше как да отиде на някой мач с Боби Михайлов в чужбина, сега почна да черни хората - лош човек! 

Не ми е ясно как ще се случат всички неща, дето са ги написали на хартийки, ако държавата не седи зад спорта. Това е прах в очите на хората. Само промяна в закона за спорта може да вещае по-добри времена за българския футбол и българския спорт като цяло! Само това! Подчертавам го! Промяна в закона за спорта! 

Утре мога да кажа и други неща, които не са в интерес на този кандидат за бъдещ ръководител! И нека никой не забравя, че тези, които са предали родината, нямат място в каквото и да е сдружение. Предателите никой не ги обича. Не може да се скриеш, когато трябва да защитаваш родината си и да класираш отбора на първенство, да се правиш на сърдит, а днес да искаш да управляваш българския футбол. Е, не може!", заяви Венцеслав Стефанов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти