Марко Верати: Завинаги ще остана в Париж

Марко Верати: Завинаги ще остана в Париж

Италианският нациионал Марко Верати е пленен от магията на Париж и е категоричен, че иска да живее само там. Вече десети сезон той играе за местния Пари Сен Жермен и като че ли намеква, че не би сменил и клуба. 

“Париж ми е дал всичко - заяви халфът в интервю за France Bleu. - От футболна гледна точка досега съм имал шанса да играя редом до и срещу велики шампиони, във велики мачове, което е нещото, което най-много съм искал. Влюбих се в ПСЖ и по тази причина винаги се опитвам да давам максимума, за да мога да се отблагодаря за доверието, с което хората тук ме удостоиха. Бях едно малко момче от малък град в италианската провинция, а тук вече имам всичко. Децата ми се родиха в Париж. Изживях най-хубавите си години тук. Превърнах се в мъж и срещнах любовта. Животът след футбола? Все още ми остава доста време на терена. Знам само, че със сигурност ще остана да живея в Париж”.

Скоро Верати ще навърши 29 години. Преди време той беше близо до трансфер в Барселона, но френският клуб не го пусна. С екипа на ПСЖ полузащитникът вече има общо 19 шампионски титли, купи на Франция и купи на Лигата на Франция. 

През изминалото лято той се ожени за втори път. От първата си съпруга той има двама синове.

Още от Футбол свят

Виж всички