Гледай на живо

Очаквайте в 11:00 часа: Наско Сираков, Станимир Стоилов и Иво Ивков с призив към феновете на Левски

"Б" отборите на клубовете от Премиър лийг няма да играят в долните дивизии

"Б" отборите на клубовете от Премиър лийг няма да играят в долните дивизии

Президентът на английската футболна лига (АФЛ) Рик Пери затвори вратата за включване на вторите отбори на големите клубове в ниските дивизии на футболната пирамида в страната. Пери обяви, че въпросът не подлежи на договаряне. Този казус излезе на преден план, след като изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано обяви, че английският футбол се нуждае от преструктуриране и това преструктуриране трябва да означава включване на Б отборите на големите клубове в долните дивизии. Само така играчите във вторите тимове ще подлежат на бързо развитие. 

"Независимо какво е моето виждане, това абсолютно не е нещо, от което нашите клубове имат ентусиазъм", каза Пери, цитиран от Sky Sports. Имаме традиции, които са ясно очертани в развитието на играта". 

Сориано обаче продължи да критикува Лигата, като обяви организацията, че не управлява трите нива под Висшата лига по правилния начин и структурата не е била устойчива във времената на COVID-19. "Опитвано е от бившия председател на Футболната асоциация Грег Дайк. Друг бивш шеф на ФА Грек Кларк го предложи, когато стартирахме въвеждането на "проекта Big Picture" за радикални промени в структурите и финансите на Лигата, но Пери добави, че влизането на Б-отбори в долните дивизии не е част от идеята и няма да се случи. 

"Даже не виждам да стои на масата за преговори. Говорил съм доста за свежи идеи, ново мислене, липса на предварително очертани планове. Но имам предварителна представа за" Б"-отборите и това не е в нашите граници. Категорични са клубовете и нямам намерение да ги провокирам отново", обясни Пери. 

"Проектът Big Picture" включва премахването на турнира за Купата на Лигата или пък неговата тотална трансформация - варианти, които ще бъдат обсъдени през следващите месеци. Това включва и изваждането на отбори, участващи в евротурнирите, за да се облекчи календарът им.

Още от Футбол свят

Виж всички