Михайлов обясни за сградата на "Иван Асен II" и за забавянето на строежа в Бояна

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде обяснение по наболели теми от последните дни в българския футбол. Бившият вратар говори пред колегите от bTV за сградата на футболната централа на улица "Иван Асен II" в столицата и за забавянето на строежа на базата на националния отбор в Бояна, довело до кореспонденция с тогавашния президент на УЕФА Мишел Платини.

Боби Михайлов: За последните 16 години си поставям оценка "5", в БФС няма корупция
Боби Михайлов: За последните 16 години си поставям оценка "5", в БФС няма корупция

"Футболният съюз тегли кредит за пет милиона лева, който трябва да се върне за пет години. Имаше обаче нещастен случай с шефа на програмата на УЕФА. Последва проблем с изплащането на сумите, спечелени от нас. Тогава заложихме тази ипотека, заложихме и това бъдещо плащане. Банките бяха консервативни и освен сумата от УЕФА, която заложихме, искаха и сграда. Затова трябваше да ипотекираме сградата. През 2019 година е изплатена, от 2020 сградата е напълно собственост на БФС.

Фурнаджиев: Величков прави популизъм! Няма как да пренасочваш парите на ФИФА, той го знае
Фурнаджиев: Величков прави популизъм! Няма как да пренасочваш парите на ФИФА, той го знае

Писмото от Мишел Платини? Това писмо на Платини е в отговор на мое писмо. През 2012 година бяхме одобрени за изграждане на тази база. През 2012-а получаваме разрешително за строеж. Ако сте чували Боянските баби, имаше три дела, спечелени от държавата. Инвестицията е на Футболния съюз чрез УЕФА и ФИФА. Платини пита защо се бави строежът, защото започваме уреждане на документацията през 2013 г. Строителството започва 2014 г. Тази земя е публично-държавна собственост. Делата се водеха от инвеститора и държавата. Това писмо е за подпомагане българските власти на всякакво ниво да се завършат всички проблеми с документацията", заяви Борислав Михайлов.

Още от БГ Футбол

Виж всички