Овечкин, Кучеров и Василевски ще играят за Руския олимпийски комитет на Игрите в Пекин

Овечкин, Кучеров и Василевски ще играят за Руския олимпийски комитет на Игрите в Пекин

Капитанът на Вашингтон Кепиталс Александър Овечкин и асовете на Тампа Бей Лайтнинг Никита Кучеров и Андрей Василевски са първите трима играчи, които бяха включени в националния отбор на Руския олимпийски комитет за Олимпийските игри в Пекин през фервруари 2022 година.

Останалите 22-ма играчи от отбора ще бъдат обявени през януари.

За Овечкин това ще бъде четвърто участие на олимпийски игри, като изененадващо до момента той няма медал от най-големия спортен форум. 28-годишният Кучеров вкара 8 гола и направи 24 асистенции за Тампа Бей в плейофите през миналия сезон и помогна на "светкавиците" да спечелят купа "Стенли" за втора поредна година.

27-годишният Василевски, който през миналата годиан бе избран за "Най-полезен играч в плейофите", ще участва за пръв път на Олимпийски игри. Вратарят на Тампа постигна 16 победи в 23 мача в плейофите през миналия сезон и 31 победи през редовния сезон, като така бе лидер в НХЛ за четвърта поредна година по този показател.

На Олимпийските игри в Пекин звездите от Националната хокейна лига ще се завърнат, след като пропуснаха Игрите в Пьончан през 2018 година, които бяха спечелени от Руския олимпийски комитет.

Още от Зимни спортове

Виж всички