Шумен дебютира със загуба в Европейската младежка лига

Шумен дебютира със загуба в Европейската младежка лига

Момчетата на Шумен до 14 години не успяха да запишат победа при дебюта си в европейската младежка лига – EYBL. Тимът отстъпи на Сибиу (Румъния) с 65:78, като изоставаше с едва 5 точки, 4 минути и половина преди края на мача, но силите на шуменлии не стигнаха за обрат.

Срещата започна равностойно, двата отбора се опитваха да се разузнаят в началото и да намерят слабите места на противника. Шумен стреляше добре, но и румънските противници правеха същото. Мачът се движеше кош за кош и първата четвърт завърши с минимално предимство за Сибиу. През втората четвърт румънските момчета играха много по-добре в защита. Те се възползваха от неточностите на шуменлии и бавно започнаха да трупат аванс, който достигна 9 точки в края на втората четвърт.

След подновяване на играта през второто полувреме отборът на Шумен показа, че също може да предложи добра защита. Добрите действия под собствения му кош помогна да стигне по-лесно до отворени стрелби и да спечелих третата четвърт с 20:12. 

Последната част започна със само точка преднина за Сибиу, но румънците проявиха много по-голямо желание за победа. Шуменлии не успяваха да реализират стрелбите си, а Сибиу организираше отлични атаки, които завършваха с лесни кошове. Българският тим беше в мача до средата на третата част и се държеше главно благодарение на добрата си защита. В края обаче силите на българския тим сякаш не стигнаха и Сибиу бързо качи разликата над точки. Последния съдийска сигнал дойде при 78:65 в полза на румънския тим.

За Шумен отличен мач изигра Кристиян Каменски, които записа 18 точки, 20 б0рби и 3 асистенции. Георги Арнаудов също бе сред лидерите на Шумен с 29 точки и 11 борби, но и цели 8 грешки. Кристиян Иванов отчете 11 точки.

Лидерите на Сибиу в мача бяха Раду Попа с 16 точки, 7 борби и 6 асистенции, Ерик Следински със 17 точки и Лука Отгон със 14 точки и 9 борби.

http://shumenbasket.org/

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички