Венци Стефанов: Нещата в БФС стоят на една здрава основа

Собственикът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че нещата в БФС стоят на здрава основа. Той не пропусна да коментира и Христо Порточанов, Георги Захариев, Христо Христов и Иво Дражев, които заедно с Димитър Бербатов, ще се борят с Борислав Михайлов за президентския пост във футболния съюз.

Стефанов: На тези три момчета не бих дал да ми разходят кучето за пет минути
Стефанов: На тези три момчета не бих дал да ми разходят кучето за пет минути

"Моята позиция остава непроменена по простата причина, че за времето, което съм бил в Изпълкома, заедно с Борислав Михайлов, съм видял какво е направено, какво се прави и евентуално какво ще се направи. Видял съм, че нещата в БФС стоят на една здрава основа. Това, което много от медиите тиражират, е плод на непотвърдена информация. Случилото се с Борислав Михайлов - този гаф, който се получи на Националния стадион "Васил Левски", и начинът, по който беше принуден да си подаде оставката. През този период БФС се ръководи добре от Мишо Касабов, без да има проблеми и ексцесии. Борислав Михайлов е достатъчно добре ситуиран в европейските структури на футбола, а и във ФИФА, което ни дава шансове на нас, като българи, да имаме достъп до европейските структури и да ни бъдат отпуснати средства.

Няколко пъти, когато са идвали отговорни фактори на УЕФА И ФИФА, съм виждал тяхното благоразположение към Борислав Михайлов и това винаги е било от полза на българския футбол. Не искам да започвам полемиката с кандидатите за президент, защото единият (б.а. Георги Захариев) го познавам с това, че открадна едно дете от Славия и го заведе в Италия. По същия начин постъпи и със Септември.

За Христо Порточанов мога да кажа само, че се познаваме от много години и считам, че си чеше егото. Христо Христов не го познавам, но уважавам всеки, който инвестира собствени средства във футбола. Иво Дражев е добър човек, но страда от раздвоение на личността. Той си мисли, че един ден ще става президент, друг ден - депутат. Най-добрият вариант е да си наляга парцалите, да си гледа живота и да не се занимава с глупости", заяви Венци Стефанов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти