Майк Тайсън: Усик и Джошуа не биха имали шанс срещу мен

Една от най-големите легенди на световния бокс – Майк Тайсън направи кратък, но доста любопитен анализ на срещата между Антъни Джошуа и Александър Усик. „Железния” заяви, че не е останал впечатлен от представянето на двамата на 25 септември на стадиона на Тотнъм в Лондон.

Усик шокира 65 хиляди в Лондон и срази категорично Джошуа за световните титли
Усик шокира 65 хиляди в Лондон и срази категорично Джошуа за световните титли

Усик постигна изненадваща за мнозина победа над AJ. Украинецът наложи вихрено темпо и засипа с удари шампиона, за да му отнеме поясите в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO. Той спечели по точки с 3:0 съдийски гласа и стана едва четвъртият боксьор в историята, който достига върха в дивизията, след като преди това е бил №1 и в полутежка. Преди него това са правили само още Ивендър Холифийлд, Рой Джоунс-младши и Дейвид Хей.

Усик: Реванш? По дяволите, всичко свърши едва вчера!  🥊
Усик: Реванш? По дяволите, всичко свърши едва вчера! 🥊

Според Майк Тайсън обаче, нищо в представянето на двамата не е било толкова забележително. 

70 Усик срази Джошуа за световните титли

„Гледах срещата внимателно и честно казано си мисля, че е възможно Джошуа и Усик да са имали просто лоша вечер. От представянето им трябва да кажа, че не биха имали шанс срещу мен, в най-добрите ми години. Не останах впечатлен”, коментира „Железния Майк”.

Усик

Легендата допълва, че AJ е бил прекалено плах, докато Усик не е имал силата, за да довърши сблъсъка.

„Джошуа не вкара нито един сериозен удар. През цялото време следваше Усик, беше бавен. От друга страна Усик се движеше много, но с изключение на финалните секунди, не успя да го разклати, защото му липсва сила. Определено не това се очаква от мач за световните титли в тежка категория”.

boec.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти