УЕФА продължава битката си срещу Суперлигата

Европейската футболна асоциация (УЕФА) поиска съдията от Мадридския съд, който ръководи делото за Суперлигата, да се оттегли от делото с незабавен отвод. Също така, УЕФА подаде жалба до по-горната инстанция на съда в испанската столица относно това, което тя нарича "значителни нередности". 

По-рано днес европейската централа обяви, че е отменила дисциплинарните производства срещу три от клубовете, замесени все още в т.нар Суперлига- Ювентус и испанските грандове Барселона и Реал (Мадрид) и така се съобрази с юлското решение на същия този съд, че УЕФА няма право да им налага наказания. 

УЕФА започна разследване срещу трите клуба, но през юни прекрати производството, след като бе уведомено от швейцарските власти за започнало съдебно разпореждане от съда в Мадрид, получено от юридическото лице European Super League Company SL. Въпреки че УЕФА казва, че не признава юрисдикцията на 17-и състав на Мадридския търговски съд, то въпросната инстанция поиска от Европейския съд да разгледа дали УЕФА е нарушила законодателството на ЕС по защитата на конкуренцията с действията си сруще Суперлигата. 

"УЕФА днес излезе с официални становища пред Съда в Мадрид, доказващи постоянното изпълнение на заповедите", се казва в изявление на организацията във вторник. 

"Освен това УЕФА е подала молба за отвод на съдията, който председателства въпросното дело, тъй като смята, че има значителни нередности в това и конфликт на интереси. В съответствие с испанското законодателство и основано на интересите на правосъдието, УЕФА изцяло очаква въпросният съдия незабавно да подаде оставка и е в очакване на пълното и надлежно разглеждане на това предложение", добави УЕФА по казуса със съдията, който не е добре приет от тях.

Още от Футбол свят

Виж всички