Имало ли е кибератаки по време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио

Имало ли е кибератаки по време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио

Японското правителство не е установило никакви хакерски атаки по време на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио това лято, съобщи генералният секретар на кабинета на министрите Кацунобу Като на заседание на правителствената централа за киберсигурност.

"В резултат на правилната подготовка и функционирането на системата за реагиране през периода на Игрите не бяха открити кибератаки, които биха могли да повлияят на работата на нашите системи", каза Като пред телевизионния канал NHK.

Олимпиадата в Токио се проведе от 23 юли до 8 август, като по-голяма част от състезанията бяха без зрители. Параолимпийските игри в японската столица бяха от 24 август до 5 септември и феновете нямаха право да присъстват.

Междувременно през април 2020 година беше извършена голяма кибератака на Японския олимпийски комитет, в резултат на което компютрите и сървърите на организацията бяха заразени с вирус. По тази причина Японският олимпийски комитет смени около 60 компютъра и сървъра. Подмяната на оборудването им струваше 30 милиона йени (270 хиляди долара).

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти