Стоичков донесе „Златната топка“ на „Васил Левски“ за децата

 Христо Стоичков се завърна за няколко дни в България, за да направи фурор за децата. Камата донесе Златната топка на стадион „Васил Левски“ за промоцията на своята най-нова книга, издадена от „Софтпрес“. Тя е посветена на малчуганите, които до научат как Стоичков тръгна от улиците на Пловдив, за да се качи на футболния Олимп. На „Васил Левски“ дойдоха млади таланти от детско-юношески школи. 

19 Стоичков донесе "Златната топка" на "Васил Левски" за децата

„Вие сте бъдещето на футбола ни – обърна се към тях най-известният българин по света. – Тренирайте здраво и вярвайте в мечтите си. Сами ще може да прочетете как го направих аз. Никога не се отказах въпреки трудностите в живота ми. Бях предан на футбола и той ми се отплати. Знайте, че всеки може да го постигне, ако е отдаден докрай. Пред вас искам да благодаря на всичките треньори и съотборници, с които съм играл. Някои за съжаление не са сред нас вече. Но моето признание и дълбок поклон е за тях. 

Мечтая един ден да видя сред вас герои на България, които да задминете успеха ни от 1994 година.“ 

19 Стоичков донесе "Златната топка" на "Васил Левски" за децата

Стоичков обяви, че ще присъства и утре на националния стадион на мача ЦСКА-София – Левски. 

„Дербито съвпадна с организираната промоция на книгата, не съм дошъл заради него – каза още Кавалерът на Златната топка. – Надявам се да стане хубав двубой. Ще го коментираме, когато свърши. Аз съм цесекар и желая успех на моя отбор!“ Първи за книга и автограф се наредиха децата от школата на Чавдар (Етрополе), на която Стоичков е създател и основен патрон. 

19 Стоичков донесе "Златната топка" на "Васил Левски" за децата

Всички бяха взели в ръка колекционерска топка от личната марка на звездата H8S. Атракцията за малчуганите продължи повече от 2 часа, като Стоичков спази традицията никой да не остане без автограф.

Снимки: Бончук Андонов, start-photo

Още от БГ Футбол

Виж всички