Защитник на Астън Вила подаде документи за полски паспорт

Защитник на Астън Вила подаде документи за полски паспорт

Защитникът на Астън Вила Мати Кеш е подал документи за полски паспорт и очаква покана от националния отбор на Полша, съобщи баща му Стюарт. Майката на Кеш - Барбара е полякиня, родена обаче от полски емигранти в Англия. Десният бек има пълното право да получи паспорт от родината на баба си и дядо си на база произход и вече работи по казуса. Още повече, че в Англия нямат интерес към него за националния отбор.

“В момента събираме необходимите документи, за да може Мати да получи полско гражданство. Започнахме този процес преди няколко месеца и той трябва да приключи скоро. Ние си сътрудничим с полското посолство в Лондон по този въпрос”, каза баща му Стюарт Кеш. “Мати би искал да се докаже на международно ниво. Той играе втори сезон във Висшата лига, а участията му в националния отбор биха били още една крачка напред. И така: ако полската федерация прояви интерес, синът ми е отворен за такова решение”, добави бащата на 24-годишния бранител.

Предишният президент на Полската федерация по футбол (ПЗПН) Збигнев Бонек винаги е бил против натурализиране на играчи за националния отбор, но Кеш реално е от смесен брак, но пък никога не е играл в страната. Сега Бонек не е начело на федерацията, а селекционерът на Полша също е чужденец - бившият португалски полузащитник Пауло Соуса. Соуса е наясно с казуса и за момента е благосклонен към подобен ход.

Още от Футбол свят

Виж всички