Еньо Кръстовчев стана голмайстор на Купа Дупница 2021

Еньо Кръстовчев стана голмайстор на Купа Дупница 2021

Ценителите на футбола в Дупница се насладиха на майсторска и мъжка игра на легендарните ветерани футболисти от Дупница, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Самоков, които участваха в турнира Купа Дупница, организиран за първа година от сдружение "Дупница спорт" с председател секретаря на спортната комисия към ОбС – Дупница Георги Наумов и община Дупница. Турнирът се организира по повод 43 години от победата на Марек над шотландския Абърдийн, предвождан в европейския си дебют от сър Алекс Фъргюсън на стадион "Бончук". Събитието се проведе на игрища за мини футбол Just Play в квартал "Бистрица".

"За нас е удоволствие, че имена, които сме гледали във формат "А" група, уважиха турнира. За нас е приятно, че отборът ни тази година влезе в професионалния футбол. Надявам се да има момчета да гледат, да се учат, пък, дай Боже, скоро и те да са на това ниво. Феърплей, по-добрият да победи. Успех!", с тези думи, силно развълнуван, кметът на община Дупница инж. Методи Чимев откри турнира. 

"Марек е написал доста от страниците на българския футбол, и то със златен шрифт. Не трябва никога да забравяме историята си, но също така трябва да гледаме в бъдещето, а бъдещето са децата на Марек. Надявам се да имаме още поводи за радост и такива хубави мачове, големи битки, които сме гледали, така че да започваме жребия", с тези думи стартира жребия председателят на сдружение "Дупница спорт", секретарят на спортната комисия към ОбС – Дупница Георги Наумов. Малките футболисти Димитър Василев и Владимир Крушовски изтеглиха жребия.

На шесто място се класираха ветераните на Перник, петото място бе за Марек, на четвърто място се класираха футболистите от Кюстендил, ветераните на Самоков се класираха на трето място. Кулминацията на турнира бе футболният мач между ветераните на Благоевград и тези на Витоша (Бистрица), които се състезаваха за Купа Дупница. По време на мача заваля силен дъжд, но това не уплаши нито футболистите, нито техните фенове. Двубоят завърши 5:4 за ветераните от Благоевград.

Марек с капитан Янек Кючуков, в състав: Анжело Кючуков, Борислав Спасов, Еньо Кръстовчев, Светослав Георгиев, Георги Караколев, Даниел Белчев, Борис Кръстев, Стефан Пеянски, Данчо Йоцов; футболистите ветерани от Благоевград Димитър Коемджиев, Петър Златинов, Станислав Бачев, Петър Бандев, Петър Кепов, Емил Равански, Георги Даскалов, Любомир Манов, с капитан Радослав Бачев; футболистите ветерани на Перник Петър Анестиев, Иво Славчев, Васил Александров, Юлиян Янакиев, Венелин Трайков, Иво Славов, Владимир Арнаудов, Илко Илиев, Иво Михайлов; от Кюстендил – капитан Евгени Йорданов, Иво Велинов, Асен Стоянов, Красимир Ангелов, Илко Стойнев, Светослав Момчилов, Атанас Пенков, Ивайло Грънчарски; ветераните футболисти на Самоков – капитан Венцислав Спаиски, Николай Чавдаров, Васил Киров, Петър Аджов, Иван Гемеджиев, Николай Бойчев, Христо Николов, Захари Сабльов; и на София – Витоша, с капитан Гошо Гинчев, Дани Пеев, Мариан Германов, Николай Цанев, Константин Николов. 

Специални гости бяха легендарният футболист и заместник-председател на БФС Емил Костадинов и председателят на Зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров. Костадинов връчи Купа Дупница на ветераните от Благоевград и награди всички отбори, участници в турнира. Кметът на община Дупница и организаторите на събитието бяха подготвили плакети и за футболистите от златното поколение на Марек, сред които Емил Кючуков, Роман Караколев, Сашо Райнов.

Емил Костадинов награди с плакети кмета на община Дупница инж. Методи Чимев и председателя на сдружение "Дупница спорт", секретаря на спортната комисия към ОбС-Дупница Георги Наумов, с благодарност за приноса им към развитието на българския футбол. На събитието бе отпразнувана и една година от създаването на "Дупница спорт". Свещичката на тортата духнаха председателят на сдружението Георги Наумов, легендарният футболист на Марек Янек Кючуков, сребърният медалист в категория до 82 кг на европейското първенство през 2020 г. Даниел Александров и чаровната водеща Вася Николова. Талантливите танцьори от фолклорен танцов ансамбъл "Рила" – с. Ресилово с художествен ръководител и режисьор-хореограф Кирил Амбарков плениха присъстващите с магията на българските народни танци.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти