Организаторите на Париж 2024 похвалиха Токио за провеждането на Игрите на фона на пандемия

Организаторите на Париж 2024 похвалиха Токио за провеждането на Игрите на фона на пандемия

Изпълнителният директор на Париж 2024 Етиен Тобоа похвали Токио за "забележителната" му способност да проведе Олимпиадата на фона на пандемията COVID-19 и каза, че Париж е готов да поеме щафетата, докато се подготвя да организира Игрите след три години. Тобоа каза в интервю за Ройтерс, че организаторите в Париж ще бъдат максимално готови да се изправят пред всички предизвикателства, които им предстоят, за да проведат успешни игри.

"Първата ми реакция (относно провеждането на Игрите по време на пандемията) е, че трябва да благодарим на нашите японски приятели, че можем да се справим с това в тази конкретна ситуация, което е нещо невероятно, това е забележително постижение", каза Тобоа, който беше на посещение в Токио за Параолимпийските игри.

"Трябваше да се справят с това и те свършиха фантастична работа. Очевидно се надяваме, че след три години това ще бъде зад гърба ни, или не в същото ниво на притеснения. Но определено се поучихме от това", каза той.

Организаторите в Токио, които вече бяха отложили Олимпиадата с една година поради пандемията, взеха безпрецедентното решение Игрите да се проведат без зрители на места, за да се предотврати разпространението на вируса.

Те също така въведоха поредица от защитни мерки, включително чести тестове, задължително носене на маски и среда с балони, очертани в "книги за игрите", раздадени на спортисти и други олимпийски участници.

Параолимпийските игри в Токио трябва да приключат в неделя, което ще започне отброяването на следващите летни игри, откриване в Париж на 26 юли 2024 г. "Основите за Париж 2024 са налице. Готови сме да поемем тези предизвикателства и ще трябва да се адаптираме. И това ще направим", каза Тобоа.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти