Ангел Ангелов: Само спокойствие и Стойка ще бие на финала

Ангел Ангелов: Само спокойствие и Стойка ще бие на финала

Големият български боксьор и треньор Ангел Ангелов - Гелето коментира шансовете на Стойка Кръстева да спечели историческо за страната ни злато на Олимпийските игри в Токио 2020 в категория "муха" (48-51 килограма). Сребърният медалист от Мюнхен 1972 сподели ключовите аспекти от боксовото съревнование на финала на 7 август от 8:15 часа, когато Кръстева ще се изправи на най-голямата сцена под петте преплетени кръга срещу първата поставена в турнира Бусе Наз Чакъроглу.

Първият треньор на Стойка Кръстева разкри как я е открил за бокса
Първият треньор на Стойка Кръстева разкри как я е открил за бокса

"На финала ще се бие със стара познайничка. Двете с туркинята се биха на олимпийската квалификация. Как протече мачът там? Не бях с нея и там, но тя не е издържала. Тръгнала е в края на мача и тогава са станали размените на удари. Стигнало се е до изравнен мач, но са дали предпочитание на туркинята.

С нейния личен треньор Боби (Борислав Георгиев, бел.ред.) говорихме, че е била ощетена. В събота ще бъде игра на нерви. Надхитряне и изчакване. По-хитрата ще спечели. На майтап си говорим, че не трябва да яха метлата и да си изпуска нервите. Тогава вече и мисленето става друго. Губиш контрол върху срещата. Сигурен съм, че ще бие. Дай боже да се случи на ринга. Само спокойствие", каза Гелето пред YouTube канала "Спортна джунгла", а цялото интервю можете да видите във видеото:

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти