Мирела Демирева показа характер и се пребори за олимпийски финал в скока на височина

Мирела Демирева показа характер и се пребори за олимпийски финал в скока на височина

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро Мирела Демирева показа изключителен характер и се класира за втори олимпийски финал в своята кариера. Българката се справи от трети опит с квалификационната норма от 1.95 метра и отново ще бъде в битката за медалите. 

Демирева: Стискайте ми палци на финала, ще дам всичко от себе си
Демирева: Стискайте ми палци на финала, ще дам всичко от себе си

30-годишната Демирева обаче имаше много тежка квалификация, в която й се наложи да направи 12 опита. 

Сребърната европейска медалистка от Амстердам 2016 започна много трудно и се справи с началната височина от 1.82 м от трети опит. Последва преодоляване на 1.86 м от първи опит. Българката имаше трудности и на следващата височина от 1.90 м, която скочи отново при третото си излизане в сектора. На 1.93 м се справи от втория опит. 

15 Мирела Демирева се класира за олимпийския финал в скока на височина

Личният рекорд на Мирела е точно 2.00 метра, а през този сезон нейното най-добро постижение беше 1.91 метра от Европейското отборно първенство от втора лига в Стара Загора. 

Мария Ласицкене

Всички фаворитки за отличията в Токио продължават към финала. Това са трикратната световна шампионка Мария Ласицкене (Руски олимпийски комитет), световната рекордьорка за девойки и европейска шампионка в зала от тази зима Ярослава Магучих, както и двете й сънароднички от Украйна Юлия Левченко и Ирина Герасченко. 

 

Ярослава Магучих

Напред продължават също носителката на световна титла в зала от Портланд 2016 Вашти Кънингам (САЩ), първата австралийка в историята над 2 метра Никола МакДермът, световната шампионка  в зала от Сопот 2014 и бронзова световна медалистка на открито от Лондон 2017 Камила Личвинко (Полша) и др. 

Финалът е в събота (7 август) в 13:35 часа българско време. 

Снимки: БОК, Костадин Андонов - StartPhoto и Gettyimages

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти