Стойка Кръстева: Благодаря на целия екип, успехът ни е общ 🥊

Стойка Кръстева: Благодаря на целия екип, успехът ни е общ  🥊

Стойка Кръстева за пореден път демонстрира своята смиреност и изключителна земност. Въпреки че достигна до финала на боксовия турнир на Олимпийските игри в Токио, родната звезда заяви, че успехът й се дължи основно на екипа, който стои зад нея. 

25 години по-късно България отново е с олимпийски финал в бокса
25 години по-късно България отново е с олимпийски финал в бокса

„Мисля че нещата се получиха. Много благодаря на треньора си Борислав Георгиев, който денонощно се рови, за да разучава идеално противниците. На мен ми идва информацията наготово, подготвяме се преди мача и в движение на срещата нещата се получават. Благодарна съм му, за да се получат нещата така. Аз съм на ринга, но зад мен са много хора, които остават в сянка. Тяхната роля е на 90 процента, моята е само 10“, каза пред БНТ щастливата Кръстева. Тя уточни, че паузата от една година, която тя си взе в края на 2018-а, й се е отразила положително, защото е успяла да си почине. А относно предстоящия финал с туркинята Бусе, Кръстева допълни: 

Стойка Кръстева, Борислав Георгиев

„Притеснение преди всеки мач има, няма как да не е така. Благодаря на доктора, треньора и другите треньори, с които се чуваме по телефона. На психолога, който денонощно е на разположение, за да може моето напрежение да се сведе до минимум. Колкото до противничката, ще се доверя на 100 процента на треньора. За него предстоят денонощни часове на разузнаване и разчитане на силните и слабите страни, за да изпълня указанията му на 100 процента“, каза още Стойка.

Стойка Кръстева

Финалът в категория до 51 килограма в Токио е в събота, 7 август, от 8:15 часа българско време.

Снимки: Костадин Андонов - Start-Photo

Стойка Кръстева

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти