С драматичен и късен обрат Евелина Николова се класира на полуфинал в Токио 2020

С драматичен и късен обрат Евелина Николова се класира на полуфинал в Токио 2020

При дебюта си на Олимпийски игри в Токио 2020 представителката ни в категория до 57 кг Евелина Николова направи драматичен обрат в последните 10 секунди от четвъртфиналната си схватка и се класира за предпоследната фаза на турнира по борба в японската столица. Ева изоставаше с 2:3 от молдовката Анастасия Ничита, но осъществи две успешни атаки за по 2 точки в заключителния момент и усилията ѝ бяха възнаградени.

Солидна победа за Евелина Николова при олимпийския дебют в Токио 2020
Солидна победа за Евелина Николова при олимпийския дебют в Токио 2020

На полуфиналите в Токио 2020 Николова ще се изправи срещу състезателката на Беларус Ирина Курачкина. Другият полуфинал пък противопоставя две олимпийски шампионки - Рисако Кавай от Япония и Хелън Луис Марулис от САЩ. Въпросните схватки са насрочени за след 12:15 часа.

14 Евелина Николова започна с победа в Токио

Евелина имаше синина под лявото око от грубите изпълнения на предишната ѝ опонентка, която също бе отскубала кичур от косата ѝ. Ничита пък имаше по-малко време за почивка, а и бе преживяла доста по-драматична схватка, след като обърна от 0:8 в последните секунди предишния си двубой.

14 Евелина Николова започна с победа в Токио

Молдовката опита да влезе през левия крак на Евелина, но тя направи хубав опит за контраатака, само че мина през гърба си и съперничката ѝ получи 2 точки 50 секунди преди края. Треньорът Петър Касабов се възползва от възможността за видеопреглеждане, защото реферът на тепиха бе пропуснал едно успешно превъртане в полза на българката. Оспорването обаче беше загубено и вместо 2 в полза на Николова, молдовката получи 1 точка в актива си.

14 Евелина Николова започна с победа в Токио

Николова не успяваше да завърши влизанията си, както и едно раменно хвърляне в самия край на първата част. В първата минута на втората част се получи още едно неуспешно докрай хвърляне, което не получи награда от съдиите. Най-накрая първите 2 точки дойдоха за българката при оставащи 92 секунди - 2:3, като тя направи заключителни опити за успешни атаки. Буквално в последните 10-ина секунди Ева успя да препъне съперницата си и осъществи офанзивни движения на земя за общо 4 точки, с които осъществи обрат до 6:3.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти