Симон Байлс превъзмогна себе си и завърши Олимпиадата с бронз

Симон Байлс превъзмогна себе си и завърши Олимпиадата с бронз

16-годишната Чънчън Гуан от Китай спечели титлата на финала на греда при жените на турнира по спортна гимнастика на Игрите в Токио. Гуан изпълни много силно съчетание и получи оценка от 14.633 точки.

Втора се класира друга китайка - Сицзин Тан, която беше оценена с 14.233 точки.

Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика от Рио 2016 Симон Байлс (САЩ) се завърна в залата, показа отлична композиция и взе бронза с 14.00 точки.

Така Байлс на втора поредна олимпиада е трета на този уред.

Президентът на МОК Томас Бах и президентът на ФИГ Моринари Ватанабе изгледаха състезанието. След финала Бах лично поздрави Байлс, която преодоля себе си и стигна до отличието.

Симон Байлс благодари на феновете за "любовта и подкрепата"
Симон Байлс благодари на феновете за "любовта и подкрепата"

Американката се оттегли от участие в отборния финал, в индивидуалния многобой и на финалите на земя, прескок и смесена успоредка заради проблеми с "психичното" здраве.

24-годишната Байлс спечели четири титли в Рио 2016. Тя стана първа на земя, на прескок, в индивидуалния многобой и в отборното, а на греда взе бронз. Американката е и 19-кратна световна шампионка.

Симон Байлс отказа участие и във финала на земя
Симон Байлс отказа участие и във финала на земя

Така Байлс спечели седми олимпийски медал в кариерата си - четири златни, сребърен и два бронзови, както и втори от Токио 2020 след среброто отборно.

спортна гимнастика, греда, жени:

1. Чънчън Гуан (Китай) - 14.633 точки

2. Сицзин Тан (Китай) - 14.233

3. Симон Байлс (САЩ) - 14.000

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти