Гледай на живо

Червени и сини пристигат на "Васил Левски" за голямото дерби

Георги Гетов: Тихомир можеше да излезе на патерици от това състезание

Треньорът на Тихомир Иванов - Георги Гетов, коментира представянето на своя състезател в скока на височина на Олимпийските игри в Токио. 27-годишният българин преодоля първоначалната височина (2,17 метра) от първи опит, но за повече нямаше сили и остана на 26-о място в крайното подреждане. Впоследствие се разбра, че контузия в глезена на отскачащия ляв крак е попречили на Тихомир да се представи по-добре.

“Поради така стеклите се обстоятелств ние решихме да рискуваме на това състезание. Все още не знаем какъв е проблемът с контузията на Тихомир, в процес сме на диагностициране. Но това нещо ни попречи да реализираме това, за което е подготвен. Тихомир застана мъжки, неочаквано за мен това беше най-добрият изход от това съсгтезание, защото той можеше да излезе на патерици от него. Наистина мъжки постъпи, показа своя дух, своя характер и най-вече опитахме се да направим невъзможното, което наистина той го направи”, заяви Георги Гетов на летище “София”.

Без олимпийски финал за Тихомир Иванов в Токио
Без олимпийски финал за Тихомир Иванов в Токио

Той обясни и кога е станала контузията.

“В хода на тренировъчния процес точно преди тръгването за олимпиадата Тихомир получи в максимален скок рязка болка в глезена на отскачащия ляв крак, което ни изненада много неприятно. И от там нататък нещата тръгнаха по друг сценарий. Подготовката му наистина е много голяма, затова с травма в глезена той успя да преодолее тази височина, която се оказа непосилна за много други състезатели. Преценихме да рискуваме, защото толкова труд, толкова лишения щяха да отидат напразно”, завърши треньорът на Иванов.

Тихомир Иванов: През главата ми мина да не скачам в Токио
Тихомир Иванов: През главата ми мина да не скачам в Токио

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти